Constructiehout voor onze doe-het-zelvers

steigerhout

Maak zelf je tuinmeubelen met ons steigerhout

Ben je een handige Harry? Ontwerp en timmer zelf je tuinset in elkaar met ons assortiment Steigerhout. Want zelf je meubelen maken in dit stoere ‘vintage’ hout is goedkoop én superleuk om te doen. Steigerhout is bovendien een perfect materiaal om zelf meubels van te maken. Dus waarom een dure tuinset kopen uit de winkel? Ga vandaag nog aan de slag en geniet binnenkort van je zelf gemaakte loungeset in je tuin! Wedden dat je vrienden verstelt zullen staan van je timmerwerk? Download hieronder de 4 montagehandleidingen. Veel succes!

steigerhout-zetel

Zetel

Download hier de handleiding
van de zetel.

Terrastafel

Download hier de handleiding
van de zetel.

hoekbank-steigerhout

Hoekzetel

Download hier de handleiding
van de zetel.

salontafel-steigerhout

Bijzettafel

Download hier de handleiding
van de zetel.

ronde palen

Ronde palen

Ronde palen worden gefreesd uit dunne boomstammen. Daardoor bewaart het hout zijn natuurlijke vorm en sterkte. Bij warme, zonnige periodes droogt het hout en ontstaan er soms scheuren in de lengte. Dit is volledig normaal en niet te vermijden. De sterkte van de palen wordt hierdoor geenszins negatief beïnvloed. Palen in diameter 60 en 80 mm zijn aan één zijde gekroond en één zijde gepunt. Palen in diameter 100 en 120 mm zijn aan beide zijden gekroond.

vierkante palen

Vierkante palen

Onze vierkante palen worden gezaagd uit hout buiten de kern, wat de kans op kromtrekken en scheuren vermindert. Kleine scheuren onder invloed van temperatuurschommelingen zijn echter niet te vermijden. Hout is een natuurlijk product. De palen worden o.a. gebruikt voor het monteren van schermen in je tuin. De schermen kunnen met het unieke L-beslag en de betonvoeten of grondpiketten stevig gemonteerd worden.

geschaafde planken

Geschaafde planken

Kies uit een zeer ruim assortiment van mooi geschaafde planken in geïmpregneerd hout. We hebben een heel uitgebreide keuze uit diverse diktes, breedtes en lengtes op stock. De houten planken zijn telkens mooi glad geschaafd en de hoeken afgerond, dus klaar voor gebruik. Ideaal voor al je timmerwerk of voor het maken van een tuinmeubelen, houtconstructies, hekwerk, afsluitingen, …. Ook planken met schors verkrijgbaar.

constructiehout-balken

Kepers en balken

Een keper is een onderdeel van een dakconstructie met ribben die van de voet van het dak tot de nok lopen. In combinatie met stevige houten onderbalken vormen zij de basis voor een solide dakconstructie. Maar dit hout is ook geschikt voor diverse houtconstructies en dus onmisbaar voor elke doe-het-zelver. Verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes.

steigerhout

Steigerhout

Dé trend van het moment op het gebied van wonen en tuin is het robuuste steigerhout. Via een uniek procedé worden de planken onder druk geïmpregneerd. Aan het impregneerproduct wordt een grijze kleur toegevoegd, die de planken zijn authentieke ‘vintage’ uitstraling geven. Verkrijgbaar in 2 courante afmetingen: 30 x 60 x 2500 mm en in 30 x 195 x 2500 mm.

treinbiels

Biels

Een biels is de vervanger van de – door milieuredenen verboden – spoorbiels. Biels kunnen prima dienst doen als landbouwhek, hoekpalen, tuinmeubelen of als landelijke borderrand. Onze biels hebben een afmeting van 110 x 130 x 2500 mm.

Ruime keuze in blokhutplanken

Voor een mooi houten wand

Onze blokhutplanken zijn er in diverse houtsoorten, profielen en afmetingen. Gebruik ze om zelf een mooi plankenscherm te maken in combinatie met onze houten of betonnen gleufpalen. Of bouw zelf je blokhut of zelfontworpen houtconstructie. Dankzij het tand- en groefsysteem verloopt de opbouw makkelijk en kan ook de doe-het-zelver met beperkte ervaring aan de slag! 

blokhutplank

Blokhutplank geïmpregneerd

Geïmpregneerde blokhutplanken behoren tot de ‘klassiekers’ en worden veruit het meest gebruikt. Deze veelzijdige houtsoort past nagenoeg in elke tuin en zorgt voor warme uitstraling. Verkrijgbaar in 2 verschillende secties en diverse lengtes en natuurlijk steeds op voorraad.

thermowood-blokhutplank

Blokhutplank Thermowood

Thermowood is Noors dennenhout dat een thermische behandeling onderging. Daardoor is het erg duurzaam en kan je het vergelijken met teak en bangkirai. Combineer de blokhutplanken met onze thermowood gleufpalen, beton- of aluminiumpalen. Ook alle grondbevestiging verkrijgbaar.

blokhutplank lijnen

Blokhutplank Line

De blokhutplank Line heeft een decoratief, fijn gelijnd profiel en geeft je tuin een strak uitzicht. De fijne lijnen in het hout combineren mooi met zwarte beton of aluminiumpalen. Verkrijgbaar in geïmpregneerd hout en thermowood. Werk af met de bijhorende finishplank. Ook alle paal- en grondbevestiging bij ons verkrijgbaar.

Bezoek de showtuin van tuinhoutcentrum ’t Goor

Neem een kijkje in onze showtuin. Het merendeel van onze producten kan je zo meenemen uit stock.